Zomer in Enschede 2021

 

Het OCP weer open.

Hoe belangrijk het open huis van de kerken in Enschede is, merkten we toen we moesten sluiten en merken we nu we weer beperkt open kunnen. Wat hebben we elkaar gemist! Wat hebben we het gemist om er zomaar te kunnen zijn voor elkaar, voor stadsgenoten en anderen. Wat hebben we het samen koffie of thee drinken gemist, het praten, het lachen, het elkaar zien.

 In de afgelopen maanden hebben we zoveel mogelijk contact gehouden door te bellen of elkaar op de bankjes voor het stadhuis op afstand te spreken. Daar hebben we van geleerd. Een telefonisch gesprek heeft zo zijn waarde. Er is meer concentratie en aandacht omdat je nauwelijks afgeleid wordt. Ook door de telefoon kun je dus goede stadsgenoten zijn en elkaar zeer nabij. De dagelijkse (later wekelijkse) telefoontjes werden dan ook door iedereen op prijs gesteld.

 Sommige vrijwilligers namen regelmatig plaats op de bankjes voor het oude stadhuis. Daar buiten zie je veel en daar ontmoet je allerlei stadsgenoten, die je anders nooit ontmoeten zou, in ieder geval niet ‘binnen’. Ook dat heeft een grote waarde. Gewoon zitten, midden in de stad, en contact maken, een beetje geven en een beetje ontvangen.

 

 

Wie we missen

We missen twee bezoeksters. Chantal is gestorven door corona. Wij leerden Chantal jaren geleden kennen. Kort is zij vrijwilligster geweest. Dat kon zij door haar ziekte niet volhouden. Regelmatig kwam zij daarna op het OCP een kopje koffie drinken. Wij zullen haar aanwezigheid missen.

Ook Marianne is gestorven. Vlak voordat de epidemie in alle hevigheid los barstte, werd Marianne ernstig ziek. Zij is in haar eigen huis toch nog plotseling gestorven. Marianne was een lieve, bescheiden vrouw, die al jarenlang bijna dagelijks het OCP bezocht. We zijn bedroefd dat we nooit meer haar mooie Duitse accent zullen horen.

En hartelijke groet

ds Ellen Sonneveld

Vriendelijk verzoek


Al jaren  steunt u het werk van het City Pastoraat in Enschede. Omdat door vergrijzing het aantal “steunvrienden” terugloopt, zoeken we naar mogelijkheden om de kosten die wij voor ons werk moeten maken, te verlagen.

Daarom stellen we u voor om in de nabije toekomst, onze OCP Nieuwsbrief ook digitaal aan te bieden. Dat zou betekenen dat u tzt niet meer de papieren nieuwsbrief met de gebruikelijke acceptgiro ontvangt,

maar een e-mail met bijlage.

De papieren nieuwsbrief blijft nog wel bestaan.

Om ons werk te steunen kunt uw bijdrage blijven overmaken op rekening:

 

NL06 INGB 000 4500 421     of op  

NL13 INGB 066 4817 416

  

Mail a.u.b. aan:

 

     info@citypastoraatenschede.nl 

 

  • Verzoekt OCP Nieuws Digitaal
  • Uw naam
  • Uw e-mailadres

 

 

Contact

Tel: 053 - 430 61 90

Openingstijden:
Ma t/m vr: 13.00 - 17.00u
Di en do: 10.00 - 12.30u
Za: 14:00 - 16:00