Over de Vrijwilligers

 

 

 

Afscheid van een bevlogen vrijwilliger…..

 

 

Hoe bevalt het leven na het citypastoraat Ben?

 

Eigenlijk heel goed. Ik ben terug in mijn geboortestad Oldenzaal en ik woon nu in een appartement in de buurt van de Molenkamp een zorginstelling.

Ik had al lange jaren contacten met de Molenkamp en toen er een appartement in de buurt vrij kwam, ben ik daar naar toe verhuisd. Mocht het nodig zijn, (Ben wordt dit jaar 80 jaar) dan kan ik eventueel van de zorgmogelijkheden gebruik maken.

Toen ik twee dagen in mijn nieuwe appartement zat, kwam er, in de leegstaande school tegenover, een groep van 60 Oekraïners. Ik heb me aangemeld als begeleider. Echter deze eerste groep is al weer vertrokken en nu wacht ik even af.

 

Je bent helemaal gestopt bij het Citypastoraat?

 

Ja, toen ik naar Oldenzaal zou gaan verhuizen heb ik voor mezelf besloten dat de afstand toch te ver is om telkens te fietsen en met de auto in Enschede kom je parkeerproblemen tegen. Dat wil ik niet en daarom ben ik gestopt.

 

 

 

Wat ga je dan nu doen met al die vrije tijd Ben?

 

Ik heb al verteld van de plannen die ik heb als begeleider van Oekraïners maar uit mijn vorige werkzaamheden blijven er genoeg zaken over. Ik heb via internet en facebook nog contacten met 800/900 mensen van het Dayak volk  (op het eiland Borneo). Ik heb daar als missionaris gewerkt en de mensen daar hebben ook internet en telefoons en daarom kan die contacten onderhouden. Ik ga over enige tijd enkele weken daar naar toe. Ik heb ook een kamer in een van de dorpen. Veel mensen waar ik de contacten mee onderhoudt zijn kinderen van mensen die ik vroeger kende.

 

Hoe kijk je terug op je werkzaamheden als vrijwilliger bij het Citypastoraat?

Ik kijk er met plezier op terug. Elke keer dat je er kwam was eigenlijk anders. Hoewel sommige bezoekers steeds dezelfde problemen houden kun je er in een gesprek soms wel een andere inhoud of draai aan geven. Je hebt wel invloed op hun verhaal. Heel erg mooi vond ik de zorg van de bezoekers voor elkaar. Ze zoeken elkaar op en helpen elkaar. Dit ben ik heel vaak tegengekomen in mijn missionaire werkzaamheden: ‘’de onderdrukte mensen zoeken elkaar op en helpen elkaar’’. Ze zitten in dezelfde situatie.

 

Wat wil je de vrijwilligers meegeven?

Ik vind het inleven in de gedachtegang van de bezoekers heel erg belangrijk. Voor mij is er ook een verschil tussen liefdadigheid en solidariteit: een vrijwilliger kan alleen vrijwilliger bij het citypastoraat zijn als hij of zij solidair is met de bezoeker. We zijn  allen samen pelgrims op weg naar een ‘’nieuwe tijd’’.

 

Met deze wijze woorden sluiten we het interview af en willen we Ben bedanken voor de vele jaren dat hij actief was als vrijwilliger bij het Citypastoraat en tevens ‘’dot-painting’’ verzorgde voor de bezoekers van het Citypastoraat.

 

.

  

 

 

 

 

 

               NIEUWSBRIEF

 

 

Pasen 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


    Aandachts- en informatiecentrum

 

     Stichting Oecumenisch Citypastoraat

     Langestraat 51, 7511 HB Enschede

     Telefoon: 053 430 61 90

 

     E-mail: info@citypastoraatenschede.nl

     www.citypastoraatenschede.nl

 

 

Openingstijden Citypastoraat:

 

Maandag:            13.00 - 15.00 uur

Dinsdag:              10.00 - 12.00 uur
                             13.00 - 15.00 uur
Woensdag:           13.00 - 15.00 uur
Donderdag:          10.00 -12.00 uur
                             13.00 - 15.00 uur
Vrijdag:                13.00 - 15.00 uur
Zaterdag:             14.00 - 16.00 uur

 

Geldelijke ondersteuning Citypastoraat: 
Zonder uw steun redden wij het niet. Een bijdrage zouden wij zeer op prijs stellen. U kunt deze overmaken naar:
NL06INGB0004500421 of
NL13INGB0664817416

 

 

Het Oecumenisch Citypastoraat Enschede is een "huiskamer van de buurt", een plek in de binnenstad voor iedereen die wil praten over zijn of haar leven, zorgen, plezier, of wat je ook  maar bezig houdt.

 

Kom gewoon eens binnenlopen voor een kopje koffie, thee, een praatje of een goed gesprek. Iedereen is welkom. Er zijn altijd 2 vrijwilligers aanwezig om je te woord te staan. Wil je een gesprek met een pastor dan is dat altijd te regelen.

 

Vrijwilligers gevraagd voor het Citypastoraat

 

Het OCP voorziet in een grote behoefte, het biedt een luisterend oor, warmte en huiselijkheid aan een groot aantal regelmatige bezoekers. Even wordt de eenzaamheid doorbroken. 

Om onze bezoekers steeds te kunnen ontvangen, zijn meer vrijwilligers nodig.

 

Vrijwilligerswerk doe je uiteraard voor een ander, maar je kunt er zelf ook baat bij hebben. Bijvoorbeeld omdat het je leven verrijkt. Openstaan voor anderen.

Ieder mens heeft iets waardevols, iets waarvan je kunt leren. Het betekent een uitdaging voor jezelf, want het houdt in dat je ieder mens steeds opnieuw tegemoet moet komen. Het is echter een basisvoorwaarde om geen vastgeroest wereldbeeld te hebben waarin bijzondere mensen niet passen.

Eigenlijk is het niet zo moeilijk om open te staan voor anderen. Ieder mens is een geschenk.

Soms is een glimlach al genoeg.

 Voel je je aangesproken en wil je wat tijd vrijmaken voor dit vrijwilligerswerk?

Neem dan contact op via telefoon of email.

 

Contact

 

Oecumenisch Citypastoraat Enschede

Langestraat 51, 7511 HB Enschede

Telefoon         : 053 430 61 90
E-mail             : info@citypastoraatenschede.nl

Website          : citypastoraatenschede.nl

Contact

Tel: 053 - 430 61 90

Openingstijden:
Ma t/m vr: 13.00 - 17.00u
Di en do: 10.00 - 12.30u
Za: 14:00 - 16:00

Nieuws

Pasen 2022

Pasern 2022